Työreissu, jonka muistat vielä vanhanakin

Saatat olla valmistumisen kynnyksellä oleva kandi tai lähivuosina valmistunut lääkäri seisomassa työurasi alussa kuvainnollisissa liikennevaloissa odottamassa vihreää valoa kohti alkavaa työuraasi. Vallitseva paine painostaa astumaan sisään erikoistumisputkeen, mutta mieli neuvoisi hengähtämään. Kuuden vuoden aikana luokkatovereista on tullut kavereita ja osasta jopa ystäviä. Erikoistumisen myötä tuttu jengi uhkaa revetä ympäri Suomen ja vanha mukava arki tuttujen ihmisten kanssa uhkaa jäädä vain yhdeksi elämänvaiheeksi. Tutun kuuloisia ajatuksia?

Olisiko nyt aika repäistä ja tehdä elämäsi työreissu?

Oletko joskus leikitellyt ajatuksellasi, jossa kokoatte ystäväporukkanne kasaan, vuokraatte suuren asunnon ja lähdette muutamaksi kuukaudeksi työreissuun jonnekin ihan toiselle puolelle Suomea? Johonkin sellaiseen paikkaan, mihin ei kuuna päivänä tulisi pysyvästi muutettua, mutta muutama kuukausi voisi mennä elämyksestä. Miltä kuulostaa esim. Kuhmo? Ilomantsi? Savitaipale? Saarijärvi tai Ranua?

Pieni hengähdys ja maisemanvaihdos ennen pysyvämpää vakiintumista töiden perässä. Kahdesta kolmeen kuukautta pienemmässä terveyskeskuksessa tarjoaisi varmasti ammatillista näkökulmaa ja kokemusta. Kenties opit samalla uuden potilastietojärjestelmän. Pieni juttu, mutta voi osottautua hyväksi taidoksi vielä tuonnempana uraa. Monesti tk-työssä palkkauskin on hyvä. Siitä jäisi varmasti rahaa säästöön ennen erikoistumisen pienempipalkkaisia sairaalajaksoja.

”Monta vuotta puhuttiin, että pitäisi lähteä työreissuun, mutta aina se vaan jäi..” Olisiko nyt aika toteuttaa se?

Yhdessä ystävien kanssa koettuna tällainen retki ei ole yksinäinen korpivaellus vaan jaettu elämys ja elämänmittainen muisto. Vaikka työpiste olisikin upouusi ja vieras, niin ystävät työkavereina tuo mukavuutta ja tuttuutta työpäiviin. Työpäivän jälkeen ei tulekaan rojahdettua sohvalle, sillä kaveri on kiskomassa sinut sohvalta mukaansa salille tai lenkille. Ehkä samalla voisi aloittaa vihdoin sen kuntokuurin tai kuntosaliharjoittelun. Syksyllä ruskaretki kavereiden kanssa työviikon jälkeen antaa varmasti pääkopalle kaivattua raitista ilmaa. Ja jos joskus ei vaan kertakaikkisesti jaksa, niin Netflixin tuijottamisesta tulee pienemmät morkkikset kun sen tekee kaveriporukalla.

Teidän kaveriporukkanne saa olla Frodo ja tarinan sankari. Me Luovalla ollaan Samvais Gangi, Frodon pyyteetön ja tunnollinen apuri, joka mahdollistaa tämän sankaritarinan. Me voimme etsiä teidän jengille työpaikan ja majoitukset sekä olla auttamassa käytännön järjestelyissä, sillä se on meidän duunia.

Syvemmälle skutsiin meen

Oletko koskaan tavannut ihmistä, joka on ollut opiskelijavaihdossa esimerkiksi Uudessa-Seelannissa tai Argentiinassa? Entä onko tällainen ihminen ikinä valittanut, että ”hemmetti, kun tulikin lähettyä ihan liian kauas”? Vaihto-opiskelun ideana on ottaa etäisyyttä tutuista ympyröistä. Samalla ajatuksella me vakaasti uskomme, että elämys on suurempi jos malttaa heittää kielen poskelle ja suunnata periferiaan. Jos espoolainen ottaa irtioton ja lähtee Kirkkonummelle tai kuopiolainen suuntaan Siilinjärvelle, jää reissusta varmasti paljon saavuttamatta.

Suomi on työmahdollisuuksia täynnä ja monessa kunnassa, niemessä ja katveessa on lähilääkärille suurta tarvetta. Oman kokemuksen ja ilon lisäksi tällaisella reissullasi voi olla valtavan hyvä vaikutus kohdepaikkasi perusterveydenhuollon auttamisessa. Pääset siis kantamaan myös kortesi kekoon, onnittelut siitä.

Kaveriporukan yhteinen työreissussa kartuu työkokemusta, mutta jää myös aikaa yhteiselle ajanvietolle.

Mutta kun erikoistumiseen on kiire..

Paikasta ja tehtävästi riippuen mitä todennäköisemmin saat työjaksosi sisällytettyä mahdollisiin erikoistumisopintoihisi, joten tämäkään työkokemus ei mene hukkaan. Ja toisaalta, jos et saisikaan, niin kuinka kovasti elämääsi vaikuuttaa valmistutko erikoislääkäriksi 2029 elokuussa vai 2029 marraskuussa? Tällainen työjakso koettuna yhdessä ystävien kanssa jättää varmasti suuremman kokemuksen ja muiston. Jostakusta näistä ystävistäsi saattaa tulla vielä vaikka kaasosi, bestmanisi tai vaikka lapsesi kummi tällaisen reissun aikana koetun ystävyyden syventymisen myötä. Siinä kohtaa ei erikoistumisen valmistumisen viivästyminen parilla kuukaudella tunnu missään.

Kiinnostuin, mitä seuraavaksi?

Ensimmäinen ja simppelein: ole meihin yhteydessä alla olevan yhteystietolomakkeen kautta tai soita suoraan jollekin meistä. Toiseksi laitappa ideasta whastappia kavereillesi. Tunnetusti kavereiden lämmittäsessä saattaa toisinaan kestää, joten asia kannattaa laittaa hautumaan heti, vaikka työreissun ajankohta olisikin vasta puolen vuoden päästä.

Käytännön järjestelyihin meillä on aikaa ja osaamista, jonka myötä tehdään työreisssuun lähteminen teidän jengille naurettavan helpoksi<3

Yhteystiedot:

Santtu Turunen
santtu.turunen@luovalaakarit.fi
puh. 044 27 57 547
Tiiu Kähkönen

tiiu.kahkonen@luovalaakarit.fi
puh. 050 464 8371

Avaa chat
Ota yhteyttä
Hei,
kuinka voimme auttaa?